woensdag 23 oktober 2019


Machinaal bestraten zal in de toekomst steeds meer toegepast worden omdat het een goede manier is de fysieke belasting van de werknemers te verminderen.

Van Pijkeren bv is hierin zeer vooruitstrevend.

Minimaliseren
Machinaal bestraten

De verandering

Het straatmakers beeld gaat veranderen. En dat is nodig. De Arbeidsinspectie concludeerde in maart 2009 dat het werk van straatmakers onnodig zwaar is. In negen van de tien gevallen is er sprake van lichamelijke overbelasting. Uit Arbocijfers blijkt dat weinig straatmakers hun beroep tot hun 45ste volhouden.De Tiger-Stone!

De Tiger-Stone is een zes meter brede machine waarmee je de hele straat in één keer perfect kunt (her) bestraten, inclusief randafwerking. Het apparaat is verbluffend simpel te bedienen, een willekeurig persoon kan er binnen vijf minuten mee werken. De Tiger-Stone maakt gebruik van de zwaartekracht, om de stenen in de weg te krijgen zijn er geen bewegende delen nodig. Als vanzelf zakken de stenen omlaag en komen direct in het juiste patroon op de weg terecht. Ook wordt met behulp van de Tiger-Stone direct de randafwerking aangebracht. Het eindresultaat is dat de stenen op de juiste wijze opgesloten liggen tussen de trottoirbanden. De weg is meteen afgewerkt.


Vacuum bandenstellen


Ook het stellen van banden gebeurt machinaal. Hiervoor zijn drie bandenstellers beschikbaar, één op banden en twee op rupsen. 

Klik hier voor meer foto's.
Hulpstukken

Ook zijn er diverse hydraulische hulpstukken bij de kraan, zodat op elk werk in elk gewenst formaat machinaal gewerkt kan worden.


Home   |   Machinaal bestraten   |   Kwaliteit   |   Projecten   |   Contact
Copyright 2016 van Pijkeren B.V.